Riool ontstoppen Maastricht

Een rioolontstopping in Maastricht doen wij graag voor u!

Hoe herkent u een geblokkeerd riool? Een verstopping kondigt zich meestal aan met een borrelend geluid uit één van uw sanitaire voorzieningen. Het is ook mogelijk dat u een sterke rioollucht ruikt. Wat te doen? Via ons nummer belt u onze riooldeskundige in Maastricht. Hij zorgt snel dan voor een effectieve en professionele oplossing.

Rioolontstopping Maastricht: de expert aan het werk

U vraagt zich natuurlijk af wat onze expert voor u kan betekenen. Daarom hebben wij alvast een stappenplan opgesteld. Wat kan onze specialist tegenkomen en hoe lost hij het op?

  • De expert brengt al het mogelijke (mechanische) gereedschap mee.
  • Handgereedschap en reserveonderdelen worden ook meegenomen. Mochten er (kleine) reparaties nodig zijn, dan kan onze specialist deze ook uitvoeren.
  • De specialist neemt uw probleem waar. Hij bepaalt dan welk gereedschap het meest geschikt is om uw riolering te ontstoppen.
  • Uw riolering wordt met een frees of met waterdruk ontstopt. Voor sommige verstoppingen, zoals door vochtige doekjes, kan er ook een ontstoppingsveer aan te pas komen.
  • De specialist geeft u na de ingreep nog vrijblijvende adviezen.
  • U kunt met PIN betalen.
  • Is het probleem complexer? Dan stelt onze specialist een inspectie voor. Hier zijn extra kosten aan verbonden: aan u de beslissing of de inspectie dan wordt uitgevoerd.

Kosten riool ontstoppen Maastricht

De kosten voor een rioolontstopping kunnen per situatie en per locatie verschillen. Onze expert moet namelijk een goed beeld hebben van het probleem om de werkzaamheden en het aantal werkuren te kunnen bepalen. Hij rekent hiervoor een eerlijke prijs: deze zal vooraf met u besproken worden. Houd er wel rekening mee dat er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd als het probleem complexer blijkt te zijn. Komt dit voor, dan zal onze specialist u tijdig op de hoogte brengen.

U wilt toch zelf uw riolering ontstoppen?

Natuurlijk mag u het eerst zelf proberen. Lichte verstoppingen kunnen dan ook op de volgende manieren verwijderd worden:

1. Riool ontstoppen met plopper
Zorg eerst voor een laagje water in uw wc, bad, wasbak of gootsteen. Dit laagje zal de zuigkracht van uw plopper versterken. Zet dan de plopper op de afvoer. Beweeg de plopper op een neer om het vuil naar boven te halen.

2. Riool ontstoppen met soda
Spoel uw afvoer eens met een kopje (of zelfs een heel pak) soda. Voeg hier heet water aan toe. De soda helpt goed tegen vetresten, maar let op: het helpt niet tegen blokkades door volle frituurpannen met vet…

3. Riool ontstoppen door reiniging sifon
Onder uw wasbak of gootsteen zit altijd een sifon. In de kromming van de sifon kunnen vuile resten zitten. Maak de sifon los en reinig de binnenkant met een sopje. Plaats de sifon dan weer terug. Pas op: verkeerd geplaatste sifons kunnen gaan lekken!

Riolering ontstoppen in Maastricht? Bel ons!

Een professionele aanpak voor een eerlijke prijs: dat is wat u kunt verwachten als u ons belt voor een rioolontstopping. Onze vakman ontstopt iedere dag rioleringen bij Maastrichtse woningen en bedrijven. Hij kent alle kneepjes van het vak en biedt zijn hulp altijd op een vriendelijke en betrokken manier aan. Ook in het weekend is hij beschikbaar!

Riool ontstoppen Maastricht?

Wij staan 24/7 voor u klaar!